Account
Logo
Zoeken
16.7 °C

Hantumer (24) rollebolt met politie: boete

vr 9 mei 2014, 21.30 uur

LEEUWARDEN - In de nacht van 9 februari had de politie de handen vol aan een 24-jarige Hantumer en diens 20-jarige maat. De jongste van twee kreeg een bekeuring wegens wildplassen. De wildplasser werd in de boeien geslagen omdat hij begon te schelden. Tijdens het overbrengen naar de politiewagen kwamen hij en de twee agenten ten val. Op dat moment kwam de Hantumer in beeld: hij zou geprobeerd hebben zijn maat te bevrijden. Hij belandde bovenop een agent, die hij een dikke lip zou hebben geslagen.

Tegen de politierechter zei de Hantumer vrijdag dat het allemaal niet zo was gegaan als de politie had opgeschreven. Toen zijn vriend en de twee agenten waren gevallen dacht hij dat zijn kameraad door een paar onbekenden te grazen werd genomen. Ondanks dat de politiemannen hun bekende felgele jassen droegen, zou de Hantumer niet onmiddellijk hebben gezien dat zijn maat met twee agenten op de grond lag. Dat zag hij pas toen hij bovenop de agent zat.

Dat hij de agent vervolgens op de lip had geraakt, zou een ongelukje zijn geweest. Dat laatste wilde de officier van justitie wel aannemen, maar ze geloofde niet dat de Hantumer niet had gezien dat zijn kameraad door twee agenten werd opgepakt. Ook de rechter hield het bij het verhaal van de agenten. Zij waren nuchter, de verdachte niet, redeneerde de rechter. De Hantumer kreeg een boete van 250 euro voor het belemmeren van de arrestatie van zijn vriend.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws











regionaal nieuws

Gewonde bij eenzijdig ongeval op Schoterlandseweg

Gewonde bij eenzijdig ongeval op Schoterlandseweg