Account
Logo
Zoeken
13.9 °C

Politie houdt vandalen G'dijk aan

ma 11 mei 2009, 9.12 uur

GORREDIJK - De politie heeft met de aanhouding van twee 16- jarige mannen uit Gorredijk en Jubbega en een 17- jarige man uit de Hemrik een groot aantal vernielingen in Gorredijk opgelost. Na een politieverhoor bekende het trio dat ze zowel in een weekend in maart als in een weekend in april een groot aantal vernielingen hadden gepleegd in het dorp. Het totale schadebedrag van deze vernielingen ligt rond de 30.000 euro.

Zo is het trio verantwoordelijk voor het in het water duwen van een auto. Dit gebeurde in de nacht van zaterdag 18 april op zondag 19 april. Ook werden er die nacht diverse ruiten van panden aan de Leitswei, Wetterkant, Wetterwille, Heerenacker en Stationsweg ingeslagen. Op de Lijnbaan werd verder nog een container in brand gestoken.

De politie startte naar aanleiding van deze feiten een groot onderzoek. Zo werd er gesproken met gedupeerden en getuigen en werd er een grondig sporenonderzoek verricht. Ook de inwoners van Gorredijk en een aantal omliggende dorpen leverden een belangrijke bijdrage in het oplossen van deze zaak. Na een getuigenoproep via deze site en Omrop Fryslân kwamen er vele reacties bij de buurtagent binnen.

Aanhouding verdachten
Op basis van de vele tips konden de drie verdachten op 28 april worden aangehouden. Na verhoor bekende het trio dat ze verantwoordelijk waren geweest voor de vele vernielingen in die bewuste nacht. Daarnaast bekenden de drie dat ze ook in de nacht van zaterdag 21 maart op zondag 22 maart vernielingen hadden gepleegd in Gorredijk. In die nacht werden ruiten van een school, een woning en een auto vernield. Ook werd een gestolen brandblusser leeg gespoten.

Het totale schadebedrag van al deze vernielingen ligt rond de 30.000 euro. Dit is een schatting omdat niet alle gedupeerden aangifte hebben gedaan bij de politie. Het trio zal zich binnenkort voor de kinderrechter moeten verantwoorden. De schade van de vernielingen probeert justitie te verhalen op de drie verdachten en de ouders daarvan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

'Situatie Buitenpost onder controle'

'Situatie Buitenpost onder controle'




regionaal nieuws

Bliksem slaat in op woning in Kollum

Bliksem slaat in op woning in Kollum



regionaal nieuws

Wolkbreuk treft Buitenpost: overal water

Wolkbreuk treft Buitenpost: overal water