Account
Logo
Zoeken
17.6 °C

Man blijft rijden zonder rijbewijs

vr 8 mei 2009, 19.19 uur

LEEUWARDEN - Een inbraakje in een schuur in Tjalleberd kwam een ex-inwoner van Gorredijk (27) duur te staan. De man werd vrijdag door de politierechter bij verstek veroordeeld tot 23 weken cel en een rijontzegging van twaalf maanden. De verdachte had samen met een maat op 20 november 2007 gereedschap en drie kilo vlees gestolen uit een schuur aan de Pastorielaan in Tjalleberd.

De inbraak bleef niet onopgemerkt. Na een achtervolging over de A7 hield de politie de auto van het tweetal aan bij Drachten. De Gorredijkster stak meteen al verkeerd van wal. Hij zei dat hij behoefte had aan wat water; hij had namelijk ghb gebruikt. Ondanks het feit dat hij een bloedproef weigerde, leverde dat de man proces verbaal wegens rijden onder invloed van drugs op.

De Gorredijkster had bovendien geen rijbewijs. Dat heeft hij, ondanks een reeks veroordelingen voor het rijden zonder rijbewijs, nooit gehad. Hij vertelde dat hij ook niet van plan was om examen te gaan doen. Hij wil 'gewoon' blijven rijden. In de auto vond de politie ruim 24 gram hasj. Verder zat er in een wikkel 0,2 gram xtc. Naast de celstraf en de rijontzegging moet de Gorredijkster een eerder voorwaardelijk opgelegde werkstraf van 30 uur alsnog uitvoeren. De man heeft een pittig strafblad.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fietser aangereden op rotonde in Drachten

Fietser aangereden op rotonde in Drachten



regionaal nieuws

Tineke Cruiming wint Miss Curve Nederland 2024

Tineke Cruiming wint Miss Curve Nederland 2024