Account
Logo
Zoeken
8.8 °C

Man verstopt brommer na ongeval

ma 27 april 2009, 9.42 uur

NES (AMELAND) - De politie heeft zondagochtend een eenzijdig ongeval op de Jan van Eijckweg op Ameland onderzocht waarbij een 19-jarige inwoner van Zweeloo en een 20-jarige inwoner van Nes gewond raakten. Omstreeks 08.00 uur kregen de hulpdiensten van het eiland een melding dat er nabij camping Duinoord een gewonde man op het fietspad lag.

Eenmaal ter plaatse lag de 19-jarige gewond op de grond. Het slachtoffer was buiten bewustzijn. Iets verder op bleek nog een gewonde man te zijn. Het betrof de 20-jarige Amelander. Hij was bij kennis, maar had net zoals het 19-jarige slachtoffer letsel aan zijn gezicht.

De 19-jarige werd gestabiliseerd en vervolgens per traumahelikopter overgevlogen naar het UMCG in Groningen. Het 20-jarige slachtoffer werd per reddingsboot naar de vaste wal gebracht. Vanaf hier werd hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Het was onduidelijk was er precies was gebeurd omdat er geen voertuigen aangetroffen werden. Vandaar dat de politie het fietspad afsloot voor sporenonderzoek. De technische recherche en Bureau Verkeersongevalanalyse kwamen naar het eiland voor sporenonderzoek. Na het horen van diverse getuigen kwamen de agenten tot de conclusie dat de twee op een bromfiets hadden gezeten.

Na veel zoeken vonden ze uiteindelijk de brommer in de duinen naast de strandovergang bij Duinoord. De twee mannen waren met de brommer ten val gekomen, waarna de 20-jarige de brommer had verstopt. Bij het 19-jarige slachtoffer werd bloed afgenomen omdat hij mogelijk onder invloed van alcohol had gereden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Poollicht vastgelegd boven Friese wad

Poollicht vastgelegd boven Friese wad








regionaal nieuws

Bevrijdingsrit met oude legervoertuigen

Bevrijdingsrit met oude legervoertuigen